Решения

В края на 90те, Ванкувър, град на западния бряг на Канада, се сблъска с голямо повишение на инжекционната употреба на наркотици и причиняваните от нея вреди - ХИВ и смъртни случаи от свръхдози. Градските лидери разбраха, че наказанията не са решение на проблема и приеха стратегията на четирите стълба, за да се преборят с проблемите. Гледайте нашето видео, за да научите повече за революционния подход на Ванкувър - InSite- първата легална стая за консумация в Северна Америка и OnSite - център за детоксификация и социални услуги!

Watch the movie!

Копенхаген е дом на хиляди употребяващи хероин, които живеят на улицата. Смъртните случаи от свръхдози и уличната наркосцена шокират обществеността. Сега градът подкрепя мобилна стая за консумация, така че употребяващите да не се инжектират на публични места, а в безопасно място, където свръхдозите са предотвратими. Гледайте филма на DrugreporterвЂs !

Watch the movie!

Франкфурт е една от столиците на намаляването на вредите в Европа. Преди време градът беше пълен с улична употреба на наркотици - в началото на 90те, за да се справи със свръхдозите и ХИВ епидемията, градът отвори стаи за инжектиране. Група от употребяващи наркотици, наречена Feger Flotte, събира използвани игли и спринцовки по улиците.

Foto: Frankfurter Neue Presse, Rüffer

Цюрих имаше голяма сцена за улична употреба на наркотици в началото на 90те, но градът прие подхода на четирите стълба в стратегията си за наркотиците и въведе нови услуги за намаляването на вредите, включително стаи за безопасна консумация. Сега ситуацията е нормализирана. Швейцарският модел е огромен успех, намали броя на смъртни случаи и страданието, както и неудобството от уличната употреба. Гледайте филма на HCLU/Drugreporter™s!

Watch the movie!

Барселона отвори стаи за инжектиране във всеки един от кварталите си, за да предостави алтернативно място за употребяващите наркотици, които се инжектираха на улицата. След първоначално неодобрение, местните жители разбраха, че този подход е успешен за намаляването на вредите от употребата на наркотици за цялото общество.

Watch the movie!