Λύσεις

Στο τέλος των 90s, το Βανκούβερ, μια πόλη στη δυτική ακτή του Καναδά, υπέστη μια δραματική αύξηση στη χρήση ενδοφλεβίων ουσιών και στις σχετιζόμενες βλάβες, όπως λοιμώξεις HIV και θανάτους από υπερδοσολογία. Οι ηγέτες της πόλης συνειδητοποίησαν ότι η τιμωρία δεν ήταν η λύση - υιοθέτησαν μια στρατηγική τεσσάρων επιπέδων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Παρακολουθήστε το βίντεό μας, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επαναστατικές προσεγγίσεις του Βανκούβερ - InSite, το πρώτο νόμιμο ασφαλέστερο consumption room στη Βόρεια Αμερική, και OnSite, το κέντρο αποτοξίνωσης και κοινωνικών υπηρεσιών!

Δες την ταινία!

H Κοπεγχάγη είναι σπίτι για χιλιάδες χρήστες ηρωΐνης που χουν στο δρόμο. Οι θάνατοι από υπερδοσολογία και χρήση ουσιών στο δρόμο σόκαραν την κοινή γνώμη. Τώρα η πόλη στηρίζει ένα κινητό drug consumption room, ούτως ώστε οι χρήστες ουσιών να μην χρειάζονται να κάνουν χρήση σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά σε ένα ασφλέστερο περιβάλλον όπου οι θάνατοι από υπερδοσολογία είναι δυνατό να αποφευχθούν. Παρακολούθησε την ταινία του HCLU/Drugreporter!

Δες την ταινία!

H Φρανκφούρτη είναι μια από τις μητροπόλεις του harm reduction στην Ευρώπη. Κάποτε, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι σκηνές απροκάλυπτης χρήσης ουσιών - στις αρχές της δεκαετίας του 90, η πόλη άνοιξε drug consumption rooms για να αναστρέψει τις επιδημίες της υπερδοσολογίας και του HIV. Ομάδες χρηστών ουσιών, που καλούνται Feger Flotte, μαζεύουν σκουπίδια από τη χρήση στους δρόμους.

Foto: Frankfurter Neue Presse, Rüffer

H Ζυρίχη είχε μια τεράστια σκηνή ανοιχτής χρήσης στις αρχές της δεκαετίας του 90, αλλά η πόλη υιοθέτησε μια στρατηγική τεσσάρων επιπέδων κα εισήγαγε νέες υπηρεσίες harm reduction, περιλαμβάνοντας ασφαλέστερα drug consumption rooms, και τώρα η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Η προσέγγιση των Ελβετών είναι μια μεγάλη επιτυχία, μειώνοντας τους θανάτους και τη βλάβη, όπως επίσης και την ενόχληση του κοινού στο δρόμο. Watch HCLU/Drugreporter’s movie!

Δες την ταινία!

H Βαρκελώνη άνοιξε drug consumption rooms σε κάθε διαμέρισμά της, ώστε να προσφέρει ένα εναλλακτικό χώρο για χρήστες ουσιών που κάνουν χρήση στους δρόμους. Μετά από την αρχική αντίθεση, οι ντόπιοι συνηδειτοποίησαν ότι ήταν αποελεσματικό στην μείωση της βλάβης από ουσίες για το σύνολο της κοινωνίας.

Δες την ταινία!