Soluții

La sfârșitul anilor '90, Vancouver, oraș de pe coasta de vest a Canadei, a avut o creștere uriașă a nivelului consumului de droguri și a riscurilor asociate, precum infectările cu HIV și decesele cauzate de supradoze. Autoritățile și-au dat seama că pedepsele nu reprezintă o soluție - așa că au adoptat strategia cu cele patru componente pentru rezolvarea problemei. Vizionați materialul video pentru a afla mai multe despre abordările revoluționare din Vancouver - InSite, prima cameră de consum în siguranță din America de Nord, și OnSite, centrul de dezintoxicare și servicii sociale!

Vizionați filmul!

Copenhaga este un oraș cu mii de consumatori de heroină fără adăpost. Decesele cauzate de supradoze și consumul de droguri în stradă au șocat publicul general. Acum municipalitatea oferă o cameră de consum ambulantă, astfel încât consumatorii de droguri nu mai trebuie să se injecteze în public, ci într-un mediu sigur unde pot fi prevenite decesele cauzate de supradoze. Vizionați filmul realizat de către HCLU/Drugreporter!

Vizionați filmul!

Frankfurt este una dintre capitalele din domeniul reducerii riscurilor din Europa. Într-o anumită perioadă, pe străzile sale se consumau droguri în mod public - la începutul anilor '90 au fost deschise camere de consum pentru a elimina supradozele și epidemia de HIV. Grupuri de consumatori de droguri, numite Feger Flotte, adună de pe străzi deșeurile rezultate în urma consumului.

Foto: Frankfurter Neue Presse, Rüffer

Zürich la începutul anilor '90 consumul public de droguri era foarte extins, dar municipalitatea a adoptat strategia celor patru componente și a introdus noi servicii de reducere riscurilor, printre care camerele de consum, iar acum situația a revenit la normal. Abordarea elvețiană a avut un succes remarcabil, reducând numărul de decese și atenuând gradul de suferință, ca și problemele cauzate pe străzi. Vizionați filmul realizat de către HCLU/Drugreporter!

Vizionați filmul!

Barcelona a înființat camere de consum în fiecare cartier pentru a oferi locuri sigure de consum persoanelor care se injectează pe străzi. După rezistența inițială, locuitorii orașului și-au dat seama că această abordare reduce cu succes riscurile legate de droguri la nivelul întregii societăți.

Vizionați filmul!