ΜΠΡΑΤΙΣΛΆΒΑ

Η ενδοφλέβια χρήση methamphetamine (γνωστή ως Pervitin στη Σλοβακία) αυξάνεται συνεχώς στη Μπρατισλάβα τα τελευταία χρόνια. Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών ενδοφλεβίων ουσιών ανήκουν στη μειονότητα των Ρομά - κοινωνικά περιθωριοποιημένοι και με φτωχή πρόσβαση σε οποιοδήποτε είδος υπηρεσιών υγείας. Σε πολλά μέρη της πόλης, η ανοιχτή χρήση είναι πηγή ενόχλησης για ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά. Τα άτομα που χρησιμοποιούν ουσίες συχνά κάνουν χρήση σε κλιμακοστάσια και πίσω από θάμνους, ανταλάσσοντας σύριγγες και βελόνες. Τέσσερεις στους δέκα είναι μολυσμένοι με τον ιό της ηπατίτιδας C.
Photo: Ester Erdelyi Photography - Πηγή: Wikipedia

Οι νόμοι για τα ναρκωτικά είναι σκληροί, και τα άτομα που κάνουν χρήση δεν τολμούν να επισκεφθούν κοινωνικές υπηρεσίες, λόγω του φόβου σύλληψης. Υπάρχουν μόνο λίγες οργανώσεις για την πρόληψη, θεραπεία και τη μίωση της βλάβης, αλλά το δημοτικό συμβούλιο δεν παρέχει καμιά χρηματοδότηση, και δεν υπάρχει καμιά αστική στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η εθνική κυβέρνηση τώρα σκέφτεταιτην αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών – φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή. Παρακαλώ υποστηρίξτε τις τοπικές οργανώσεις κοινωνικών υπηρεσιών, όπως την Odysseus, για να υποστηριχθεί μια νέα πολιτική για τις ουσίες, βασισμένη στην πρόληψη, θεραπεία, μείωση της βλάβης και τη λιγότερη τιμωρία, και υπογράψτε στη λίστα μας!
Photo: Ester Erdelyi Photography
Ο συνεργάτης μας για την εκστρατεία στη Σλοβακία είναι Odyseus. Για να μάθεθτε περισσότερα για την κατάσταση στη Σλοβακία, παρακολουθήστε την ταινία Drugreporter που έγινε μαζί με τον Odyseus.

Λίστα υπογραφών

Εάν υποστηρίζεις την καμπάνια μας για να γίνουν οι πόλεις μας ασφαλέστερες, παρακαλώ δράστε ενεργά υπογράφοντας τη σχετική λίστα!