Pozsony

Pozsonyban a (Szlovákiában Pervitin néven ismert) metamfetamin intravénás használata jelentősen nőtt az utóbbi években. A szert használók jelentős százaléka a roma kisebbség tagjai közül kerül ki - a társadalom margóján élnek, rossz a hozzáférésük az egészségügyi szolgáltatáshoz. A város egyes részein az utcai drogfogyasztás a helyi lakosok aggodalmának forrása. A drogokkal élők gyakran injektálják magukat lépcsőházakban és bokrokban, megosztva a tűket és fecskendőket. Tízből négy intravénás droghasználó Hepatitis C vírussal fertőzött.
Photo: Ester Erdelyi Photography - Source: Wikipedia

A drogtörvények szigorúak és a szerhasználók gyakran nem merik felkeresni a szociális szolgáltatásokat, mivel tartanak a rendőrségtől. Van néhány szervezet, amely megelőző, kezelő és ártalomcsökkentő szolgáltatásokat nyújt, de a városvezetés nem támogatja őket pénzügyileg és nincs városi drogstratégia a problémák kezelésére. A szlovák kormány most mérlegeli a drogfogasztás dekriminalizálását - úgy tűnik lehetőség nyílhat a változásra. Kérjük támogassa a helyi civil szervezeteket, egy a megelőzésen, a kezelésen és az ártalomcsökkentésen alapuló drogpolitikáért folytatott küzdelmükben! Írja alá petíciónkat!
Photo: Ester Erdelyi Photography - Source: Wikipedia
Szlovákiai kampánypartnerünk az Odyseus. Tudjon meg többet a szlovák helyzetről, nézze meg a Drogriporter az Odyseussal közösen készített filmjét.

Peticíó

Ha támogatod a városok biztonságosabbá tételéért folytatott kampányunkat, írd alá a petíciót!