Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη έχει δει μια μεγάλη αλλαγή στην αγορά των ναρκωτικών ουσιών από το 2009: Η χρήση ηρωΐνης έχει μειωθεί σχεδόν ως το μηδενισμό, ενώ χιλιάδες άτομα κάνουν ενδοφλέβια χρήση άλλων νέων ψυχοδραστικών ουσιών – συνθετικών διεγερτών που παράγονται στην Κίνα και την Ινδία. Αυτά τα φάρμακα ενίονται από τους χρήστες περισσότερο συχνά, 10-15 φορές την ημέρα. Χιλιάδες περιθωριοποιημένων χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών, πολλοί από τους οποίους είναι Ρομά, ζουν σε φτωχά προάστια, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και συνηθίζουν να κάνουν χρήση σε απόμερα σημεία, σε πάρκα και εγκαταλελειμένα κτίρια. Οι βελόνες που πετιούνται είναι μια αιτία ανησυχίας του κόσμου, και η κοινή χρήση συριγγών και βελονών οδηγεί σε λοιμώξεις. Μεταξύ του 2011 και 2014, μεταξύ των χρηστών ενδοφλεβίων ουσιών, η συχνότητα νέων λοιμώξεων ηπατίτδας C σχεδόν διπλασιάστηκε.

Δυστυχώς, οι τοπικοί παράγοντες λήψης αποφάσεων απέτυχαν να αναγνωρίσουν τα πραγματικά αίτια του προβλήματος, και αντίθετα κατηγόρησαν τα προγράμματα παροχής συριγγών και βελονών για την αύξηση της χρήσης στους δρόμους - σαν αποτέλεσμα, δυο από αυτά τα προγράμματα έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο. Η λύση δεν βρίσκεται στο κλείσιμο παροχής υπηρεσιών υγείας που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους - αλλά στην υποστήριξή τους να δημιουργήσουν ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να πάνε, αντί να κάνουν χρήση στους δρόμους. Η Βουδαπέστη χρειάζεται μια στρατηγική που βασίζεται στην πρόληψη, τη θεραπεία, τη μείωση της βλάβης και την ενίσχυση των νόμων. Επιπρόσθετα, χρειάζεται ένας συντονιστής και ένας προϋπολογισμός για να υλοποιηθεί αυτή η στρατηγική. Παρακαλώ βοηθήστε μας να αλλάξουμε τις πολιτικές για τα ναρκωτικά και υπογράψτε τη λίστα!
Για να μάθεις περισσότερα της κατάστασης στην Ουγγαρία, παρακολούθησε την ταινία Drugreporter: https://www.youtube.com/watch?v=CfzcKHBz_kM

Λίστα υπογραφών

Εάν υποστηρίζεις την καμπάνια μας για να γίνουν οι πόλεις μας ασφαλέστερες, παρακαλώ δράστε ενεργά υπογράφοντας τη σχετική λίστα!