βαροβία

Υπάρχουν κατά εκτίμηση 15,000 άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ουσιών στην Πολωνία. Η Βαρσοβία έχει έναν επαρκή αριθμό προγραμμάτων υποκατάστασης, οπότε οι περισσότεροι από τους χρήστες που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιες θεραπείες βρίσκονται συνήθως σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως τις Katowice και Gdańsk.
Πηγή: Wikipedia

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κάνουν χρήση ηρωΐνης σε επικίνδυνα σημεία, όπου ο δανεισμός βελονών και συριγγών οδηγεί σε υπερβολικές δόσεις και λοιμώξεις ηπατίτιδας C και HIV. Σε μερικές περιοχές της Βαρσοβίας , υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των χρηστών και των υπολοίπων κατοίκων, λόγω των βελονών στο δρόμο και άλλων σκουπιδιών. Η Πολωνική νομοθεσία για τα ναρκωτικά είναι σκληρή, και πολλοί νέοι άνθρωποι καταλήγουν στο δικαστήριο λόγω πλημμελημάτων από χρήση ναρκωτικών. Η αύξηση του αριθμού των ατόμων στις φυλακές, ωστόσο, δεν έχει οδηγήσει σε καμιά μείωση στη χρήση ουσιών. Η πραγματική λύση θα ήταν να θεραπεύσει αυτούς τους ανθρώπους που είναι εξαρτημένοι, μειώνοντας τους θανάτους και τη νοσηρότητα με τη βοήθεια πραγματικών παρεμβάσεων, όπως η διανομή καθαρών συριγγών και βελονών.

Η εξάρτηση από την ηρωΐνη μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια θεραπειών υποκατάστασης - που σημαίνει, με συνταγή ιατρική για μεθαδόνη και βουπρενορφίνη. Δυστυχώς, μόνο μια μειονότητα των χρηστών ηρωΐνης έχουν πρόσβαση σε ιατρική θεραπεία και αποστειρωμένο υλικό. Οι επαγγελματικές οργανώσεις που δουλεύουν για τη μείωση των βλαβών της χρήσης ουσιών λένε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα επέτρεπε τη δημιουργία πολύπλοκων μονάδων θεραπείας προσφέροντας μια συνέχεια στη φροντίδα - ένα δωμάτιο για τους χρήστες όπου όχι μόνο θα μπορούν να κάνουν χρήση σε ένα αποστειρωμένο, επιβλεπόμενο περιβάλλον, αλλά επίσης μπορούν να παροτρυνθούν να αλλάξουν τη ζωή τους και να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Παρακαλώ παρτε ενεργό ρόλο και υπογράψτε τη λίστα για μια ασφαλέστερη Βαρσοβία - μια πόλη που υποστηρίζει πραγματικές λύσεις, όχι την τιμωρία!
Ο συνεργάτης μας στην εκστρατεία στην Πολωνία είναι Polish Drug Policy Network. Για να μάθεις περισσότερα για την κατάσταση στην Πολωνία, παρακολούθησε την ταινία Drugreporter που έγινε σε συνεργασία με Polish Drug Policy Network.

Λίστα υπογραφών

Εάν υποστηρίζεις την καμπάνια μας για να γίνουν οι πόλεις μας ασφαλέστερες, παρακαλώ δράστε ενεργά υπογράφοντας τη σχετική λίστα!